Uskallatko välittää työhyvinvoinnista?

Lenkilläni metsässä aistin vahvasti puiden välistä siivilöityvät syksyn viimeiset valonsäteet. Vääjäämättä maahamme on tekeytymässä kaamos, jolloin luonnonvalo viedään meiltä hetkeksi pois. Valon olisi syytä löytyä sisältämme, jotta kokemus elämän mielekkyydestä säilyisi myös kaamoksessa.

Uskoakseni ei ole olemassa ihmistä, joka ei haluaisi voida hyvin ja sitä kautta luoda hyvinvointia myös ympärilleen. Kyse on enemmänkin uskalluksesta pysähtyä kohtaamaan itsellensä merkitykselliset asiat.

Ehkä aavistuksen omainen hyvinvoinnin kokemus tavoitti sinut, kun työllesi sitoutuneesti hoidit tehtäväsi päättäväisesti alusta loppuun saaden siitä sisäisen palkkion. Olet kenties oppinut huomaamaan työssäsi sinulle riittävien haasteiden määrän. Sellaisen määrän, jonka sinä voit tavoittaa, saada siitä onnistumisen kokemuksia ja pyrkiä aina uudelleen parhaimpaasi. Sinun parhaimpaasi. Ehkä keskeisemmäksi hyvinvoinnin avaimeksesi työssäsi koet saavasi ottaa vastuuta työsi kokonaisuudesta sekä vapauden toteuttaa vastuutasi. Miten pääsisit tuohon päämäärääsi?

Muistat vastavuoroisen ja vahvasti yhteisöllisen kohtaamisen työtovereidesi kanssa, jolloin sait sosiaalista tukea tilanteessa, jossa omat voimavarasi olivat hiipumassa. Tämän kokemuksen jälkeen havaitsit, kuinka oletkaan myös itse vastuussa työtoverisi jaksamisesta. Uskallat hymyillä, kohdata, kysyä ja jakaa, koska se lisää vastavuoroisen kohtaamisenne syvyyttä entisestään. Pitkäksi aikaa hyvinvointia sinulle toi yksilöllinen ja arvostava kohtaaminen esimiehesi kanssa, joka pysähtyi aidosti kertomaan ajatuksiaan työsi tekemisestä.

Hyvinvointiasi edesauttaa merkittävästi se, että koet olevasi omalla alallasi. Erityisesti onnistuminen ja osaaminen asiakastyössä auttaa sinua kokemaan työsi sisäisesti mielekkääksi. Kun työlläsi on arvo, mieli ja merkitys, motivoi se sinua tekemään työtäsi entistä paremmin ja sisäisesti motivoituneemmin.  

Tänään haluat saavuttaa kokonaiselämäsi hyvinvoinnin tasapainoisen tilan. Vastuullinen subjekti olet sinä. Minkä askeleen otat ensimmäiseksi?

DSC02333

Kuva on kirjoittajalle rakkaan harratuksen, sielun ja sydämen terapeutin sekä merkittävän työhyvinvoinnin tuojan parista.

Pauliinanblokuva

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s